9618b98e-0f72-4d39-be3f-c584415815eb

GSL, CC-Link Partner Association (CLPA)’ya Üye Oldu

GSL Mühendislik, 1996’dan bu yana dünya çapında bilişim sektörünün lider firmalarını bir araya getiren CLPA’nın Türk üyeleri arasında yerini aldı. Merkezi Japonya’da bulunan, açık kaynaklı, entegre, yüksek hızlı ve yüksek performanslı endüstriyel ağların yaygınlaşmasını hedefleyen CLPA, CC-Link ile uyumlu donanım üreticilerinin faaliyetlerini geliştirmeyi amaçlıyor. “Kesintisiz Açık Ağ” (The Non-Stop Open Network) özelliği ile öne çıkan endüstriyel Ethernet protokolü CC-Link, birden fazla farklı üreticinin donanımlarının birbirleriyle haberleşebilmesini sağlıyor.

Endüstriyel otomasyon uygulamalarında uçtan merkeze kontrol ve toplam sistem optimizasyonu için doğan son ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla geliştirilmiş CC-Link IE de CLPA’in ağ çözümleri arasında yer alıyor. CPLA, üyelerinin küresel çapta tanıtımına yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Uyumlu ürün geliştirmeye yönelik teknik yardımdan kullanıcılarının fabrika otomasyon sistemi çözümlerine danışmanlık hizmeti de dahil geniş bir yelpazede destek sunan CLPA’nın Türkiye ofisi ise Mart 2014’te faaliyetlerine başlamış bulunuyor.

Birçok endüstriyel ağ donanımı üreticisinin uyum içerisinde ortak projelerde yer alabilmesinin yolunu açan CLPA’ya üyeliği ile GSL, 2019’da da yüksek hızlı ve yüksek performanslı IIoT projelerinde aktif olarak yer almayı amaçlıyor. GSL, bu birliğe dahil olarak endüstriyel otomasyon ve haberleşme alanında son teknolojilerin Türkiye’ye getirilmesi ve kullanımlarının yaygınlaşması hedefine doğru bir adım daha atmış oluyor. ​

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir