9618b98e-0f72-4d39-be3f-c584415815eb

Robustel’den DATA-Guard v2: Router’ınızın Çok Amaçlı Yardımcısı

Robustel, 3G/4G haberleşme sistemlerinin önemli sorunlarına çare sunan bir uygulama (app) geliştirdi: DATA-Guard v2. Tüm Robustel router donanımlarında kullanılabilen bu app, kullanışlı özelliklerle öne çıkıyor:

  • Smart-Reboot: Bu “akıllı yeniden başlatma” özelliği sahada sıkça karşılaşılan, erişilemeyen SIM sorununa çözüm getiriyor.
  • DATA-Guard: Bu “veri koruması” özelliği, mobil operatörlerden gelebilecek devasa veri kullanımı faturalarına karşı önlem sağlıyor, SIM kartınızın veri kullanımına net bir limit koyuyor.
  • SMS ile Veri Bağlantısı Yönetimi: Yalnızca bir SMS göndererek herhangi bir yerden veri bağlantınızın yönetimine izin veriyor.

Smart-Reboot

Mevcut ağlarda iletişimin kesilmesi ve router’ın farklı bir ağa bağlantı sağlayamaması sahada sıkça karşılaşılan bir durum. DATA-Guard v2 sayesinde router donanımına “SIM1 SMARTREBOOT” metni içeren bir SMS gönderildiğinde, cihaz en son bilinen uygun ağı SIM’den silerek router’ı yeniden başlatır. Böylece, router bir tarama yaparak otomatik ağ seçimi (Automatic Network Selection) özelliğinin 3GPP tanımına göre yeterli sinyal seviyesine sahip ağ listesinden bir ağ seçecektir.

Yalnızca bir SMS göndermek, sahaya ekip ziyaretine ihtiyaç duyup duymamanın belirleyicisi olabilir! Bir SMS mesajı, çok daha maliyetli bir saha ziyaretinden tasarruf etmenizi sağlar. 

Buna ek olarak dolaşıma açık (roaming) SIM kartlar, özellikle de yurtdışında genellikle IoT uygulamalarında güvenilirliği artırmanın bir yolu olarak öne çıkarılır. Router donanımlarının hangi mevcut ağı tercih edeceğine karar vermesinde kullanılan “Automatic Network Selection” özelliğinde, kullanılabilir ağa karar verirken yalnızca sinyal gücüne bakılır. Bu ise, roaming yapabilen SIM kartlar için bile her zaman veri aktarabilecek bir ağ anlamına gelmeyebilir.

Smart Reboot özelliği, Türkiye sınırları dışını da içeren uygulamalarda dolaşıma açık SIM kart sağlayan sanal mobil şebeke operatörleri (MVNO) için de harika bir araç olabilir. Müşterileriniz, dolaşıma açık SIM’in tüm avantajlarından yararlanırken, SIM’i dolaşıma açmanın temel tehlikelerinden birinden de korunmuş olur.

DATA-Guard Koruması

DATA-Guard koruması, projenin erken aşamalarında olan, ihtiyaç duyulan veri kullanımı belirsiz veya değişken uygulamaları devreye alacak tüm 3G/4G router kullanıcıları için gerekli bir önlemdir. Bu app, M2M/IoT uygulamalarında gittikçe daha sık karşılaşılan, veri kullanımında beklenmedik paket aşımı maliyetlerinin önüne geçmek için tasarlanmıştır. Bu tarz paket aşımlarıyla teknik bir aksaklık veya beklenmedik bir arıza durumunda karşılaşmak mümkündür.
DATA-Guard App’i sayesinde Robustel router kullanıcıları:

  • Bir veri kullanım limitine erişildiğinde anında veri aktarımını durdurabilir
  • Bir sonraki fatura döneminde veya yalnızca bir SMS göndererek herhangi bir zamanda veri aktarımına devam edebilir
  • Birinci (soft) veya ikinci (hard) eşikler aşıldığında SMS veya e-posta yoluyla bildirim alabilir
  • Veri paketi aşımı masraflarını, özellikle de “roaming” modunda kayda değer ölçüde azaltır
  • Tüm Robustel router’larında bu özellikten yararlanabilir.

SMS Yoluyla Veri Bağlantısı Yönetimi

DATA-Guard app’inin ek bir avantajı da, herhangi bir yer ve zamanda ‘SIM1 CONNECT’ ve ‘SIM1 DISCONNECT’ komutlarını kullanarak veri bağlantısını devam ettirme veya kesme imkanı sunmasıdır. Bu, uzaktan yüksek zaman hassasiyetinde veri aktarımının kontrol edilebilmesi gereken uygulamalar için oldukça yararlı olabilir. Ya da, Robustel router’lar periyodik bir hizmet sağlamada kullanılıyorsa, faturanın ödenmemesi durumunda bu özellikten faydalanılabilir.

Tüm bunlara ek olarak SMS yoluyla veri bağlantısını yönetebilmek, Public (Gerçek) IP adresli SIM kullanmanın getirdiği riskleri de azaltmaya yardımcı olabilir. Projelerin kavram kanıtlama (proof of concept) aşamaları gibi durumlarda router her zaman kullanımda olmayabilir. Böyle bir zamanda bu özellik sayesinde bağlantı kesilerek, portscanner veya net-scanner’ların neden olabileceği yüksek veri kullanımı da önlenmiş olur. 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir